Évekkel ezelőtt mindenki ezt sütötte, mindenki imádta. Mi is. Aztán valahogy mostanában feledésbe merült, évek óta nem sütöttem. Szerencsére most eszembe jutott: nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell (kb) egyforma szeletekre vágva
- 3 db tojás
- kb 30 dkg sajt reszelve
- liszt a forgatáshoz
- só
- esetleg pici bors
- kevés zsiradék az edény kikenéséhez
A csirkemell szeleteket enyhén megsóztam, és mintha paníroznám megforgattam a lisztben, a felvert tojásban és a lereszelt sajtban. Egy nagyobb jénait kikentem (ez most egy kis maradék kisűlt szalonnazsír volt) és a sajtos csirkemelleket egymás mellé lepakoltam. Ebből a mennyiségből két rétegnyi lett - nagyobb tepsiben is lehet, akár egy rétegben is, de így egy kicsit szaftosabb marad szerintem. A maradék tojást ráöntöttem és a maradék sajtot is rászórtam, majd lefedtem a tetejével és 180-200 fokon sütöttem kb 1 órát.
A vége felé levettem a jénai tetejét és egy picit még pirítottam, hogy szép piros legyen és ropogós legyen. Most basmati rizzsel és saját kovászos uborkával ettük, de krumplipürével is nagyon finom.
Mi is nagyon szeretjük, és most hogy mondod, milyen régen nem csináltam már. Köszi az ötletet, jövő vasárnap ez lesz az ebéd. :)
VálaszTörlésUgye, hogy régen mennyire szerettük? Örülök, hogy ötletet tudtam adni 💖😃
Törlés