2014. március 21., péntek

Kutyaház építés

Elérkeztünk az utolsó nagy feladathoz - a kiskutyának (aki majd nagyon nagy kutya lesz) megfelelő "kuckót" kellett létrehoznunk.
Mivel a kennel védettségét fogja élvezni, így nem volt szükség szigetelt kutyaházra.
Persze eleinte arra gondoltunk, hogy veszünk egy szépet, de ilyen nagy kutyákra nem gyártanak - valahogy úgy vannak ezzel, mint a nagy lábú nőknek cipőt nem gyártanak, vagy a magasaknak nem elég hosszú a nadrág, a dundiknak pedig nem elég széles a szoknya - illetve ha gyártanak, akkor szinte megfizethetetlen áron. Szóval saját kezűleg kellett egyet csinálni.
A következő dilemmát a méret jelentette: alapos nyomozás az interneten, és végül a 90x110 cm alapterületű mellett döntöttünk. A magassága 100 cm, az oldalfal 70 cm, az ajtó méret 40x56 cm.
15 mm-es OSB lapokat szabattunk méretre és máris kezdődhetett a móka !

Merevítésként 2,5x5 cm-es léceket használtunk - kezdésként a ház aljához erősítettük a léceket. A kihagyott rész az ajtó miatt van - gondolkoztunk, hogy esetleg legyen-e küszöb, de végül amellett döntöttünk, hogy nincs rá szükség.


Utána következett az eleje és a háta. A Pisti alaposan hozzácsavarozta a lécekhez is és a padló OSB laphoz is - így ha később szükséges lesz arrébb vinni, tuti nem esik szét, bírja a hurcolászást.


Felkerült a két oldallap is - ugyanazzal az eljárással és precizitással, mint az eleje/háta. A már előre összerakott merevítést felszereltük a felső ívre is, majd a 4 függőleges merevítő került a helyére. Alakul - már egész házformája van!

Még fel kellett szerelni a tető tartását segítő léceket és máris jöhetett a tető. Itt már az egyik fele a helyén van.

És helyére került a másik fél tető is - voilá, kész a ház !


Azért nem volt kis munka - a ház mérete  miatt is kimerítő volt - így szépen összepakoltunk mindent, és elvonultunk egy kis ebédre és ebéd utáni pihenőre - nagy szükségünk volt már rá ! Különben is amíg mi keményen dolgoztunk, a Buddy békésen aludt a kennelben.


Délután még a Pisti átkente a kutyaházat lazúrral, ami az újra megerősödő szélben pillanatok alatt megszáradt, majd nagy küzdelem árán sikerült betuszkolni a kennelbe. Még szerencse, hogy nem csináltunk hosszabb lelógó tetőt, mert akkor már tuti nem fért volna be az ajtón.
Így viszont remekül néz ki - "megágyaztunk" benne a Buddynak adott régi ágyneműkkel (azokat használta eddig fekhelynek) és bízunk benne, hogy jó szolgálatot tesz majd !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése