2014. március 15., szombat

Kutyakennel az új családtagnak

Lassan aktuálissá vált, hogy idén tavasszal válasszunk magunknak egy új kiskutyát. Persze mielőtt megérkezett volna meg kellett csinálni a helyét.
Mivel azt már eldöntöttük, hogy a nagy telekre és az erős szélre való tekintettel valami nagytestű, nagy szőrű kutyát szeretnénk, igyekeztünk nagy méretű kennelt is építeni. A lakatos március elejére készítette el a vasszerkezetet, utána miénk volt a pálya. 



Egy napunk ráment, mire az összes vasat megtisztítottuk a rozsdától, utána pedig jöhetett a festés. Sajnos éppen azokban a napokban elég hideg volt, így volt, hogy nem is tudtunk dolgozni, mert a festék kenhetetlenné vált, de azért nagy nehezen sikerült.
Az oldalsó és hátsó falakat fával burkoltuk - lambériát fúrt fel a Pisti a vasakra. Nagyjából 85 darab lambéria, minden egyes darabot méretre szabni és minimum 3 csavarral felerősíteni. Két teljes napig dolgoztunk és nem kellett altatót bevennünk este.


Utána még 2x-3x átkentünk kívül-belül lazúrral és nagyjából kész is lettünk.


Most szerencsére van néhány nap pihenő, mert a tetőre megrendelt lemezt csak a jövő hétre ígérték.

Időközben pedig hazahoztuk a kiskutyát is: egy nyolchetes, 8 kilós kaukázusi juhászt. Sokáig gondolkoztunk rajta, hogy mi legyen a neve, de végül a Buddy mellett döntöttünk - úgy tűnik, szereti :-).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése