Újra itt az eperszezon, készül az eperlekvár. De a lekváron túl süteményre is "szükségünk" volt, természetesen mi mással, mint eperrel? Gondoltam, összedobok valami finomat - olyan jól sikerült, hogy a Pisti az első darab után felszólított, hogy ezt mindenképp örökítsem meg a blogon, nehogy eltűnjön véletlenül a recept. 😄
A krémhez 30 dkg megtisztított epret 10 dkg cukorral felfőztem - az epreket darabosan hagytam - majd félretettem hűlni.
Megfőztem 2 tasak vaníliás pudingot 7 ek cukorral és 8 dl tejjel - majd félretettem hűlni. Néha átkevertem, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
1/4 kg túrót 2 ek vaníliás cukorral, a langyos pudinggal és a langyos eperrel (nem volt türelmem megvárni, amíg teljesen kihűlnek, de így is tökéletes volt) alaposan összekevertem, majd rásimítottam a piskótára. Aztán hagytam kihűlni - de tényleg. 😄
Kb fél órára betettem a hűtőbe, mielőtt beborítottam a ganache-sal.
A ganache-hoz most 2 féle csokit használtam - kényszer szülte a megoldást, mert így volt éppen itthon, de olyan finom lett, hogy legközelebb is ezt fogom alkalmazni.
2 dl tejszínben felolasztottam 12 dkg étcsokit és 15 dkg milka tejcsokit, alaposan kikevertem és ráöntöttem a hűtőből kivett süteményre.
Rögtön visszatettem a hűtőbe néhány órára, ennek köszönhetően meg tudtuk kóstolni 😋, de igazán szépen vágni csak másnap lehetett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése