Megkívántunk egy kis édességet, de igazán nem volt kedvem nagyon hosszú sütögetésbe kezdeni, így körbenéztem a spejzban, hogy mit is tudnék csinálni.
A lekvárok mostanra eléggé megfogyatkoztak, de szerencsére a tavalyi alma termésünk olyan bőséges volt, hogy almalekvárral még jócskán rendelkezünk. Így könnyű volt a döntés: valami almást készítek.
Hozzávalók:
- 20-25 dkg vajas keksz
- kb fél üveg lekvár - jelenleg alma, de ízlés szerint választhatunk mást is
- 1 zacskó főzős puding - először sima vaníliára gondoltam, de találtam szerencsére egy fehércsokis sajttortárhoz való pudingot
- 3 ek cukor
- 5 dl tej
- 25 dkg görög joghurt
- a tetejére fahéj - esetleg kakaó vagy olvasztott csoki
Először elkészítettem a pudingot: a cukorral és a tejjel jól elkevertem és folyamatos keverés mellett sűrűre főztem, majd félretettem hűlni. Amikor már csak langyos volt, akkor hozzákevertem a joghurthoz.
Egy kis méretű tepsi alját kiraktam egy réteg keksszel, megkentem bőven az alma lekvárral, erre került a joghurtos pudingból egy réteg. Újra keksz, lekvár és puding - úgy osztottam be a pudingot, hogy egy vékony réget maradjon a harmadik kekszréteg tetejére is. Amikor elkészült, letakartam és betettem néhány órára a hűtőbe.
Tálalás előtt megszórtam fahéjjal.
Nagyon egyszerű, nagyon finom és a variációinak csak a képzeletünk szabhat határt. (Illetve, hogy éppen mi van otthon a kamrában 😌)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése