Már több mint 2 éve nem eszünk húst, ennyi idő alatt sikerült teljesen átalakítanunk az étkezési szokásainkat. A reggelihez is kialakultak az új kedvencek: ez a tofus-babkrém is közéjük tartozik.
Hözzávalók:
- 40 dkg-os babkonzerv (bármelyik megfelel - fehér, vörös, fekete)
- 18 dkg füstölt tofu
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db közepes lilahagyma
- só
- bors
- 1 ek tejföl (elhagyható, de ettől egy picit lágyabb lesz a krém)
- pici kurkuma
- 1 ek tahini
- 1-2 ek szójaszósz (izlés szerint)
A babot leszűröm. A tofunak is leöntöm a levét és kisebb darabokra kockázom. A lilahagyma kivételével az összes hozzávalót összetöröm, pépesítem, majd a végén hozzákeverem az apróra vágott lilahagymát is.
Természetesen bele lehet keverni a hagymát is, de mi szeretjük, ha egy picit lehet érezni, rá lehet harapni a hagymára a krémben.
A sóval, borssal visszafogottan dolgozzunk, mivel a tofu is, a szójaszósz is sós - inkább a végén tegyünk még hozzá, ha kell.
Azonnal is tálalható, de mi jobban szeretjük, ha legalább egy éjszakát összeérnek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése