2021. június 6., vasárnap

Füstölt tofus babkrém

Már több mint 2 éve nem eszünk húst, ennyi idő alatt sikerült teljesen átalakítanunk az étkezési szokásainkat. A reggelihez is kialakultak az új kedvencek: ez a tofus-babkrém is közéjük tartozik.

Hözzávalók:

  • 40 dkg-os babkonzerv (bármelyik megfelel - fehér, vörös, fekete)
  • 18 dkg füstölt tofu 
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes lilahagyma
  • bors
  • 1 ek tejföl (elhagyható, de ettől egy picit lágyabb lesz a krém)
  • pici kurkuma
  • 1 ek tahini
  • 1-2 ek szójaszósz (izlés szerint)

A babot leszűröm. A tofunak is leöntöm a levét és kisebb darabokra kockázom. A lilahagyma kivételével az összes hozzávalót összetöröm, pépesítem, majd a végén hozzákeverem az apróra vágott lilahagymát is.

Természetesen bele lehet keverni a hagymát is, de mi szeretjük, ha egy picit lehet érezni, rá lehet harapni a hagymára a krémben.

A sóval, borssal visszafogottan dolgozzunk, mivel a tofu is, a szójaszósz is sós - inkább a végén tegyünk még hozzá, ha kell.

Azonnal is tálalható, de mi jobban szeretjük, ha legalább egy éjszakát összeérnek az ízek.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése