2017. május 23., kedd

Egy kis kert

Az elmúlt néhány napban megint szörnyű idő volt: 13-16 fok hideg és orkánerejű szél. Így érdemben nem tudtunk kint megmaradni, csak a Buddyval mentem el sétálni, mert az nem maradhat el, akkor sem, ha semmi kedvem elhagyni a védett kis vackomat.
Ma felmértük a károkat - szerencsére látható komoly kár nem történt, csak rengeteg gyümölcs hullott le a fákról. De az valamennyire természetes: ha a többi mind szépen kifejlődik, megérik, akkor nagyon boldog leszek.

A kapubejáró lassan elnyeri végső képét: mindkét oldalra virágtartó gyanánt támfalelemek kerültek és végül sárga és bíborszínű délvirágot ültettünk bele. Még elég picikék, de reméljük, hogy szeretni fogják a helyüket és gyorsan elszaporodnak.


Már csak a két nagyobb tartóba kell kitalálnunk, hogy mit szeretnénk. Esetleg rózsát? Vagy valami mást! Még gondolkozunk rajta egy kicsit. Addig sem marad kihasználatlanul 😊


Amikor ideköltöztünk sok dísznövény volt már a kertben, igyekeztünk amit lehetett megtartani. Persze óhatatlanul ki kellett vágni néhány fát, bokrot. 
A kapu mellett volt egy nagyon kis vékonyka rózsácska, soha egyetlen virágot sem hozott, csak épphogy életben maradt. A Pisti tavaly átültette a faház mellé, gondoltuk, adunk neki egy esélyt, hátha életben marad. És láss csodát!! Idén egy gyönyörű csipkebogyó bokor lett belőle! Nagyon-nagyon örülök neki, mert mindig is szerettem volna a saját hecsedlimből lekvárt főzni!


Persze van néhány "rendes" rózsánk is: azok  is minden évben jól meggondolják, hogy hozzanak-e virágot, vagy sem. Szerencsére idén ez a gyönyörű sárga hajlandó teljes pompájában virítani!



A paradicsom és paprika palántákat az előző nagy hideg után elültettük. Idén új helyen vannak, ez védettebb a széltől és talán több napfény is éri majd őket. Egyenlőre szépen növögetnek, az első virágocskák már megjelentek néhány paprikán!


Most ennyi képem volt a kertről. Persze a borsót nem fényképeztem le, mert olyan össze-vissza állnak sok szél után, hogy azzal nincs mit dicsekedni. Majd ha jó sok termés lesz rajta 😊😆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése