2017. május 14., vasárnap

A kedvenc melegszendvics

Nagyon szeretjük a melegszendvicseket, sok félét szoktam csinálni, de messze ez a legnagyobb kedvencünk. Annyira kiadós, hogy általában ebédre szoktam készíteni, ha éppen valamivel nagyon el vagyunk foglalva és nincs ebéd. Most éppen a vásárlással és a palántázással ment el a nap, így előkerült a varázskalapból a jól bevált melegszendvics.


A kenyérszeleteket bepakolom a tepsibe, az egyik felüket meggrillezem. 
A másik oldalukat nagyon vékonyan megkenem vajjal és rápakolom a karikára vágott kolbászt. (Bacon szalonnával is csináltam már, az is nagyon szuper lett!) Visszateszem a sütőbe és kicsit rásütök a kolbászra is.



Közben lereszelem a sajtot (kb 15 dkg volt ez), teszek hozzá egy tojást, 1 teáskanál mustárt és egy púpozott evőkanál tejfölt. Összekeverem.


A kicsit megsűlt kolbászos kenyerekre halmozok kb 1-1 kanálnyit, eligazítom rajta és visszateszem a grillbe.


Addig sütöm, amíg egy kicsit barnásra pirul a teteje.
A kenyér alja finom ropogós, a belsejébe belesül a kolbász zsírja, a tetején pedig a sajt puha és mégis tökéletesen megsűlt. Hűű, nagyon klassz!!


Ja és a paprika és paradicsom palánták, amivel délelőtt foglalatoskodtunk. Remélem hamarosan a saját termésünket ehetjük a melegszendvics mellé!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése