Ez a hús nélküli bolognai recept nagyon gyorsan elkészül, tipikusan az egyszerű és nagyszerű kategóriába sorolható. A lencse egyébként is nagy kedvencünk, a vöröslencsének pedig nagy előnye amellett, hogy remek fehérjeforrás, hogy áztatás nélkül is nagyon gyorsan megfő.
Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál olaj vagy kókuszolaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma (elhagyható, de én szinte mindenbe teszek - na jó, azért nem mindenbe 😉)
- 30 dkg vöröslencse
- 1 sűrített paradicsom
- 1 darabolt paradicsom konzerv (esetleg paradicsomlé)
- só
- bors
- oregano
- bazsalikom
- kurkuma (elhagyható)
Olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, hozzátettem a fokhagymát és a megmosott vöröslencsét, majd kb 2x mennyiségű vízzel felöntve hagytam főni. (Nagyon gyorsan elkészül, 10-15 perc múlva már puha a lencse.)
Beleöntöttem a sűrített paradicsomot, a paradicsom konzervet és tovább főztem.
Már csak az ízesítés van hátra - először csak egy kicsit tettem bele mindenből és kóstoltam, de aztán került bele még bazsalikom és oregano - mivel ezek most szárítottak voltak, gondolom picit több kell belőlük, mint a frissből.
Ezalatt kifőztem a spagettit is és már lehetett is tálalni. (Szinte hosszabb volt leírni, mint elkészíteni! 😍)
A tányéron jól megszórtuk még reszelt parmezánnal, de már annyira falánkok voltunk, hogy újabb fotóra már nem maradt idő, gyorsan megettük, mielőtt észbekaptunk volna.
Szuper jó!! Nagyon finom lehet, kifogom próbálni..... teljes kiőrlésű lisztből készítem hozzá majd a tésztát. :)
VálaszTörlésMi is igyekszünk áttérni a teljeskiörlésűre, de még néha becsúszik egy kis fehér tészta is :). Mindenképp ajánlom kipróbálni, mert gyors, egyszerű, egészséges és nem mellesleg nagyon finom!
Törlés