Megkívántunk egy kis édességet, de annyira most sütni nem volt kedvem, viszont minden volt itthon, ami ehhez a gyors és egyszerű, de nagyon finom torta elkészítéséhez kellett.
Kakaós kekszalapot készítettem: 20 dkg darált kekszet és 2 dkg kakaót összekevertem 8 dkg olvasztott vajjal. Mivel kicsit morzsálósnak éreztem, kevertem még hozzá 3 ek tejet, majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodtam és betettem a hűtőbe kb fél órára.
A túrós krémhez először felfőztem egy vanília pudingot 3 ek cukorral és 2,5 dl tejjel - jó sűrű lett,- ami hagytam kihűlni. Közben 15 dkg szobahőmérsékletű, puha vajat habosra kevertem 10 dkg cukorral és 1/2 kg túróval, majd a kihűlt pudinggal.
A kekszalapot a papír segítségével áttettem egy tálra, köré igazítottam a tortakarimát, elsimítottam rajta a túrókrémet és visszatettem a hűtőbe, amíg megtisztítottam a narancsokat.
Mindkét narancsnak levágtam a tetejét és az alját, egy éles késsel 1-2 cm-es sávokban levágtam a héját, majd egyforma karikákat vágtam belőle.
A hűtőből kivett torta tetejére raktam a narancskarikákat, majd egy elkészített és már langyosra hűlt színtelen tortazselét kanalaztam rá. (A zselét a leírás alapján felfőztem cukorral és vízzel és hagytam hűlni.)
Néhány óra múlva egy éles késsel a karima mentén óvatosan körbevágtam a tortát és izgultam, hogyha leveszem, vajon megmarad vagy szétfolyik-e az alkotásom. De szerencsére gyönyörűen megmaradt és máris kóstolhattuk!
Nagyon finom lett, alig bírtuk abbahagyni: friss, nem túl édes, üdítő desszert. 😍
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése