Már régóta szerettem volna kipróbálni valami ilyesmi sütit, és amikor Gizinél megláttam a receptet, rögtön tudtam, hogy ez kell nekem! Persze egy kicsit alakítottam rajta - mint mindig-, és persze nem lett olyan gyönyörű, mint az eredeti, DE nagyon finom és nagyon szerettük.
- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 17 dkg liszt
- 3 dkg kakaó
- 10 gr sütőpor (ez lehet, hogy kicsit sok volt, pedig az eredeti recepthez képest csökkentettem)
- 25 dkg túró
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- narancshéj (esetleg citromhéj, de elhagyható)
- 10 gr zselatin
- 1 dl tejszín
A két túrós réteg közé én eperzselét készítettem - könnyű dolgom volt, mert nagyon finom saját eperdzsemmel tudtam dolgozni: egy fél üveg (3-4 dl) eperdzsemet összekevertem a pici langyos vízzel elkevert 20 gr zselatinnal, majd ezt rákentem az első réteg, megdermedt túróra és visszatettem a hűtőbe.
Miután megszilárdult a zselé (ez is kb fél óra volt), újra elkészítettem a fenti túrós krémet, rákentem a zselé tetejére és mehetett vissza a hűtőbe.
A végén már csak a csoki hiányzott: 10 dkg étcsokit megolvasztottam és megpróbáltam ráönteni a tetejére - ami persze nem nagyon sikerült, mert a hideg túrón gyorsan megdermedt, így szokásosan csúnya (na jó, rusztikus) lett a teteje (is). Legközelebb egy kicsit sűrűbb ganache-t fogok csinálni (10 dkg étcsokihoz nem egészen 1 dl tejszín, 1-2 dkg vaj) és az valószínűleg szebben szétfolyik a tetején.
Drága Sylvia, ez a torta így tökéletes ahogyan van, egyet értek Pistivel. Elnézésedet kérem, hogy csak most néztem be hozzád..... nagyon köszönöm hogy megemlítettél, és belinkelted a receptet. Örülök hogy most sem csalódtál.
VálaszTörlésKellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!
Köszönöm a jókívánságot. Remélem, Nektek is nagyon kellemesen telt az ünnep! A torta tényleg isteni: könnyű dolgom volt a remek recepttel. Puszillak.
Törlés