2022. április 21., csütörtök

Rántottás tortilla salátával

Nagyon fontosnak tartom, hogy minél változatosabban étkezzünk és ez természetesen a reggelire is vonatkozik. Szeretjük a hagyományos bundás kenyeret, a házilag elrakott saját lekvárral a friss kalácsot és különböző reggeli krémeket is szoktam csinálni (túrós-sajtos krémfüstölt tofus babkrémtojáskrém).

Ez a rántottás tortilla nagyon finom, laktató, gyorsan elkészíthető és nem a megszokott egyszerű rántotta. 😌


Hozzávaló egy személynek:
  • 2-3 db tojás
  • 1 db tortilla lap
  • kevés olaj
  • sajt (elhagyható, de nem érdemes)


A serpenyőbe teszek egy pici olajat, elkezdem melegíteni. A tojásokat sózom, felverem és mintha rántottát készítenék, beleöntöm a serpenyőbe. Rögtön ráhelyezem a tortilla lapot és óvatosan lenyomogatom. Nem baj, ha körbe kicsit átfolyik a tojás, sőt, talán úgy még finomabb is.
Nem kell sokáig sütni, kb fél  perc múlva alányúlok egy fakanállal és mint a palacsintát átfordítom.
Az egyik felére ráteszek néhány szelet sajtot (ízlés szerint bármi mást is lehet) és a másik felét visszahajtom rá.


Ezt az oldalt is sütöm egy kicsit (max. fél perc), majd úgy hajtom újra össze a tojásos tortillát, hogy a megsűlt oldal kerüljön középre. Már csak a két negyed-oldalt kell kicsit átsütni és máris csúsztathatjuk a tányérra!


Általában mindentbele vegyes salátát készítek hozzá, ami aszerint változik, hogy éppen mi van itthon: zöldlevelű saláták, lilahagyma, paprika, sárgarépa, paradicsom, uborka.... , amit meglocsolok egy kevés vinagrette öntettel. 
Az öntetnél szoktam variálni a hozzávalókat, de nagyjából ilyesmit keverek ki:
1 tk mustárt, 1 tk cukrot, sót, borsot kikeverek, hozzáteszek kb 1 ek balzsamecetet és 3-4 ek olajat (legtöbbször olíva olajat használok, de tökmagolajjal is isteni!), majd az egészet jó alaposan átkeverem.
Igaz, hogy nagyon gyorsan elkészül, de szeretem, ha van maradék - egy lezárt kis üvegben a hútőben remekül eláll néhány napig és az alatt el is fogy.



Mi legtöbbször reggelinek esszük, de tökéletesen megfelel egy gyors ebédnek vagy vacsorának is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése