2016. október 27., csütörtök

Töpörtyűkrém

Vagy tepertő. :)
Mindegy hogy nevezzük, imádjuk!
Ahhoz képest, hogy mennyire szeretjük aránylag ritkán csinálok - hiába, az a fránya túlsúly! És az bizony tagadhatatlan, hogy alig bírjuk abbahagyni, így a kalóriák csak úgy rohannak :D


Általában reggelire szoktuk enni, pirítóssal, de akár vendégváró falatkáknak is megfelel - biztos a siker!
Nagyon egyszerű, néhány hozzávalóból mennyei eredmény.


Hozzávalók:
- 25 dkg töpörtyű
- 5 db főtt tojás
- 2 db lila hagyma (vagy 1 db vöröshagyma)
- 1 púpozott tk ételízesítő
- 1 ek tejföl
- pici mustár (nem mindig teszek bele, most is kimaradt)



A töpörtyűt ledarálom - nekem aprítóm van, azzal elég krémes lesz.  A megtisztított főtt tojást és a hagymát is bele lehet dobni az aprítóba, akkor teljesen egynemű lesz az egész krém. Én jobban szeretem, ha egy picit kiérződik a tojás és a hagyma, ezért a tojást lereszelem, a hagymát nagyon apróra összevágom.


Hozzákeverem az ételízesítőt, a tejfölt, (esetleg a mustárt).
Vigyázni kell az ételízesítővel, mert sokszor a töpörtyű is sós, így célszerű először kevesebbet tenni bele és megkóstolni!


 Akár azonnal is fogyasztható, de másnapra (vagy esetleg a következő napra, ha marad) még finomabb, jobban összeérnek az ízek. Nyami :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése