2016. október 3., hétfő

Cicero

Ismét gyarapodott kis családunk: egy héttel ezelőtt került hozzánk egy kb 2 hónapos kiscica. 1,3 kg (ez meglepett, valamiért sokkal kisebbnek, könnyebbnek gondoltam) és Cicero lett a neve - már az első napokban komoly "szónoklatokat" adott elő :).


 Már egy csomószor fel akartam jönni és megírni az örömhírt, de annyira, de annyira nem érek rá, hogy az szinte hihetetlen. Szerencsére nagyon eleven, játékos cicus, jól lefáraszt minket. Folyamatosan foglalkozni kell vele, mert elképesztő és kifogyhatatlan energiái vannak - azért szerencsére néha kicsit pihen is :)


Legjobban attól tartottunk, hogy a Buddy hogyan fog reagálni az új jövevényre, de minden képzeletet felülmúlóan aranyos volt: nyalogatja, mosdatja és eleinte nagyon örült neki. Persze igyekszünk nagyon sokat dédelgetni, simogatni őt is, nehogy hátrányban érezze magát. 
Mivel a cica nem volt kutyához szokva sokkal nehezebb volt őt a Buddyhoz édesgetni: eleinte nagyon fújt, menekült volna, de következetesen minden alkalommal, ha "találkoznak" odaviszem a kutyához, hagyom, hogy szagolgassa, nyalogassa, a cica mancsait lefogva az orrukat is közelítem. Szerencsére már néhány napja nyugodtan összeszagolnak és a kismacska sem csinálja már a cirkuszt. Közös képet még nem tudtam csinálni, mert kevés a kezem és erősen kell rájuk koncentrálni, de igyekszem!


Egyelőre nem engedjük szabadon a kertben, folyamatosan vagy a lakásban van vagy a faházban. Illetve ma eltöltött néhány órát a garázsban is - szokja azt is. Nagy terveink vannak vele, reméljük, hogy igazán rendes vidéki macskához illően jó egerésző lesz és a továbbiakban nem nekünk kell az egerekre vadászni :)


Rengeteg videót csináltunk, mert olyan aranyos, hogy nem lehet neki ellenállni - de ki is akar? :)
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése