Az elmúlt napokban újra tombolt a kánikula, ezért igyekeztem minél gyorsabban ebédet az asztalra varázsolni, hogy ne kelljen túl sokáig a konyhában melegedni. Hasonló tócsnikat sokszor szoktam csinálni, de most egy kis változatosságra vágytam, így kitaláltam ezeket a tekercseket.
Hozzávalók:
- kb 30 dkg cukkini
- kb 30 dkg sárgarépa
- kb 20 dkg burgonya
- só
- kevés bors
- 1 ek (rétes)liszt
- 2 ek zabpehely
- 3 ek olaj
- tálaláshoz tejföl, reszelt sajt (vagy ami eszünkbe jut) izlés szerint
A cukkinit megmostam, a nagylyukú reszelőn lereszeltem és enyhén megsóztam. Amíg a cukkini levet eresztett, addig megpucoltam és ugyanazon a reszelőn lereszeltem a répát és a burgonyát. A cukkininak a levét kinyomtam, összekevertem a lereszelt zöldségekkel, hozzáadtam a zabpelyhet és a lisztet, majd sóztam és borsoztam.
A serpenyőben felforrósítottam 1 ek olajat, majd a keverék 1/3-át belekanalaztam és elegyengettem. Sütöttem néhány percig, majd ügyesen alányúlva, mint egy palacsintát megfordítottam. A feldobással nem próbálkoztam.😂 A másik oldalt is sütöttem 2-3 percig, hogy szép piros legyen.
A megsűlt lepénykét átcsúsztattam egy tányérra, megkentem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal. (Esetleg apróra vágott lilahagymát/snidlinget is lehet rászórni, vagy juhtúróval is megkenhetjük.)
Ebből a mennyiségből összesen 3 darab ilyen nagy, palacsintaszerű tócsni jött ki.
Tálaláskor még szórtam rá egy kis reszelt sajtot, a Pisti pedig csorgatott rá egy kis ketchupot is, de anélkül is nagyon finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése