2025. augusztus 17., vasárnap

Zöldséges tekercs

 Az elmúlt napokban újra tombolt a kánikula, ezért igyekeztem minél gyorsabban ebédet az asztalra varázsolni, hogy ne kelljen túl sokáig a konyhában melegedni. Hasonló tócsnikat sokszor szoktam csinálni, de most egy kis változatosságra vágytam, így kitaláltam ezeket a tekercseket.


Hozzávalók:

  • kb 30 dkg cukkini
  • kb 30 dkg sárgarépa
  • kb 20 dkg burgonya
  • kevés bors
  • 1 ek (rétes)liszt
  • 2 ek zabpehely 
  • 3 ek olaj
  • tálaláshoz tejföl, reszelt sajt (vagy ami eszünkbe jut) izlés szerint
A cukkinit megmostam, a nagylyukú reszelőn lereszeltem és enyhén megsóztam. Amíg a cukkini levet eresztett, addig megpucoltam és ugyanazon a reszelőn lereszeltem a répát és a burgonyát. A cukkininak a levét kinyomtam, összekevertem a lereszelt zöldségekkel, hozzáadtam a zabpelyhet és a lisztet, majd sóztam és borsoztam. 


A serpenyőben felforrósítottam 1 ek olajat, majd a keverék 1/3-át belekanalaztam és elegyengettem. Sütöttem néhány percig, majd ügyesen alányúlva, mint egy palacsintát megfordítottam. A feldobással nem próbálkoztam.😂 A másik oldalt is sütöttem 2-3 percig, hogy szép piros legyen.


A megsűlt lepénykét átcsúsztattam egy tányérra, megkentem tejföllel és megszórtam reszelt sajttal. (Esetleg apróra vágott lilahagymát/snidlinget is lehet rászórni, vagy juhtúróval is megkenhetjük.)


Ezek után, mint egy vastagabb palacsintát, feltekertem.


Ebből a mennyiségből összesen 3 darab ilyen nagy, palacsintaszerű tócsni jött ki.
Tálaláskor még szórtam rá egy kis reszelt sajtot, a Pisti pedig csorgatott rá egy kis ketchupot is, de anélkül is nagyon finom volt.


Végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető, nagyon finom ebédünk volt. A zöldségeket is bátran variálhatjuk: a cukkini helyett akár karalábé is kerülhet bele. Kipróbáltuk, úgy is nagyon finom lett!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése