Ez egy könnyed, nyárias ragu, ha éppen megunjuk a lecsót. Pillanatok alatt elkészül, egészséges és finom.
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db (30 dkg) cukkini
- 1 db (30 dkg) sárgarépa
- 2-3 ek kókuszolaj
- 15 dkg vöröslencse
- 2 ek paradicsom sűrítmény
- só
- 1 csapott kk őrölt bors
- chili (keveset érdemes beletenni)
- 1 csapott kk őrölt kömény
- 1 csapott kk oregano (szárított)
- 1 kk pirospaprika
A kókuszolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverem az apróra vágott fokhagymát és a kockákra vágott sárgarépát. Kicsit átpirítom, majd pici vizet adok hozzá és addig hagyom puhulni, amíg a cukkinit is megmosom és kockákra vágom. A fűszereket - a paradicsom sűrítmény nélkül - és a cukkinit is hozzáadom, kb 10 percig fedő alatt főzöm. A vöröslencsét szűrőkanálba teszem és jó alaposan átmosom, majd belekeverem a raguba. Hozzáadom a paradicsomot is és felöntöm annyi vizzel, hogy éppen ellepje, majd puhára főzöm. A vöröslencse kb 15-20 perc alatt megpuhul. Arra érdemes figyelni, hogy a vízet kis adagokban pótolni kell, hogy megfelelő legyen a ragu állaga.
A végén kóstolom, és ha szükséges, egy picit még fűszerezek rajta.
Most quinoával ettük (isteni volt), de természetesen rizzsel, bulgurral, vagy bármilyen szívünknek tetsző körettel tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése