2025. június 26., csütörtök

Cukkinis-vöröslencsés ragu

 Ez egy könnyed, nyárias ragu, ha éppen megunjuk a lecsót. Pillanatok alatt elkészül, egészséges és finom. 


Hozzávalók:
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db (30 dkg) cukkini
  • 1 db (30 dkg) sárgarépa
  • 2-3 ek kókuszolaj
  • 15 dkg vöröslencse
  • 2 ek paradicsom sűrítmény
  • 1 csapott kk őrölt bors
  • chili (keveset érdemes beletenni)
  • 1 csapott kk őrölt kömény
  • 1 csapott kk oregano (szárított)
  • 1 kk pirospaprika

A kókuszolajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverem az apróra vágott fokhagymát és a kockákra vágott sárgarépát. Kicsit átpirítom, majd pici vizet adok hozzá és addig hagyom puhulni, amíg a cukkinit is megmosom és kockákra vágom. A fűszereket - a paradicsom sűrítmény nélkül - és a cukkinit is hozzáadom, kb 10 percig fedő alatt főzöm. A vöröslencsét szűrőkanálba teszem és jó alaposan átmosom, majd belekeverem a raguba. Hozzáadom a paradicsomot is és felöntöm annyi vizzel, hogy éppen ellepje, majd puhára főzöm. A vöröslencse kb 15-20 perc alatt megpuhul. Arra érdemes figyelni, hogy a vízet kis adagokban pótolni kell, hogy megfelelő legyen a ragu állaga. 
A végén kóstolom, és ha szükséges, egy picit még fűszerezek rajta.


Most quinoával ettük (isteni volt), de természetesen rizzsel, bulgurral, vagy bármilyen szívünknek tetsző körettel tökéletes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése