A Pisti nagyon szereti a citromos dolgokat, így amikor megláttam ezt az ötletet, azonnal tudtam, hogy elkészítem neki. Ami számomra a plusz érdekességet adta, hogy az egész citrom -héjastól- belekerült a sütibe. És előre lelövöm a poént: nem, egyáltalán nem lett keserű tőle. 😌
Hozzávalók:- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 2 dl tej
- 1 db BIO citrom
- 1 dl olaj
- 1 dkg sütőpor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
A megmosott bio citromot szeletekre vágtam, az esetleges magoktól megszabadítottam, majd héjastól, fehér részestől, gyümölcshúsostól együtt krémmé daráltam.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam az összes folyékony hozzávalót és azokat is alaposan elkevertem. A lisztet egy külön edényben összevegyítettem a sütőporral és beleszitáltam a már kikevert tojásos-citromos részbe. A vajjal kikent kuglóf-formába kanalaztam és a 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt készre sütöttem.
Amikor elkészült kiborítottam egy tálra és hagytam hűlni. Most egy vanília öntetet csináltam a tetejére - legközelebb citrommázat fogok készíteni, az még inkább kiemelné a citromos ízét.
A vaníliamázhoz gőz fölött összefőztem 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot és egy főzés nélküli vanília pudingot 3 ek tejjel, majd beborítottam vele a kihűlt kuglóf tetejét.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom süti lett belőle. Citrom helyett akár naranccsal is megsüthető szerintem - lehet, hogy legközelebb azzal próbálom ki! 😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése