Ez a süti egy időben többször szembejött velem az interneten. Persze addig-addig nézegettem, amíg egyszercsak megsütöttem. És persze nagyon finom lett, de annyira összeesett, hogy a látvány nagyon lehangoló lett. Így egy ideig nem kapott újabb esélyt. De szerencsére újra megsütöttem és olyan finom könnyed és krémes, hogy még sokszor el fogom készíteni.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 40 dkg görög joghurt
- 1/2 citrom leve
- 2 db vaníliás puding
- 1 db (75gr) vaníliás cukor
A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját habosra kevertem a cukrokkal, hozzákevertem a joghurtot, a citromlevet és a pudingot, majd óvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjéket.
A 20 cm átmérőjű tortaformát teljesen kibéleltem egy sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát és előmelegített 160 fokos sütőben sütöttem 10 percig. Utána visszavettem a hőfokot 150 fokra és még kb 35 percet, tűpróbáig sütöttem. Amikor elkészült NEM vettem ki rögtön a sütőből, hanem kitámasztottam a sütő ajtaját egy fakanállal és már langyos volt a tészta, amikor kivettem és rácsra tettem hűlni.
Különleges krémes tésztát kaptam, ami magában is nagyon finom - tálaláskor elég lenne megszórni porcukorral a tetejét. Friss gyümölcsöt tehetünk még hozzá, de mi most a nemrégen elkészített cékladzsemmel ettük és mondhatom, hogy pazar élményben volt részünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése