2025. február 23., vasárnap

Pihe-puha joghurt torta

 Ez a süti egy időben többször szembejött velem az interneten. Persze addig-addig nézegettem, amíg egyszercsak megsütöttem. És persze nagyon finom lett, de annyira összeesett, hogy a látvány nagyon lehangoló lett. Így egy ideig nem kapott újabb esélyt. De szerencsére újra megsütöttem és olyan finom könnyed és krémes, hogy még sokszor el fogom készíteni.


Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 40 dkg görög joghurt
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db vaníliás puding
  • 1 db (75gr) vaníliás cukor

A tojásokat szétválasztottam. A sárgáját habosra kevertem a cukrokkal, hozzákevertem a joghurtot, a citromlevet és a pudingot, majd óvatosan beleforgattam a habbá vert tojásfehérjéket. 
A 20 cm átmérőjű tortaformát teljesen kibéleltem egy sütőpapírral, beleöntöttem a tésztát és előmelegített 160 fokos sütőben sütöttem 10 percig. Utána visszavettem a hőfokot 150 fokra és még kb 35 percet, tűpróbáig sütöttem. Amikor elkészült NEM vettem ki rögtön a sütőből, hanem kitámasztottam a sütő ajtaját egy fakanállal és már langyos volt a tészta, amikor kivettem és rácsra tettem hűlni.


Különleges krémes tésztát kaptam, ami magában is nagyon finom - tálaláskor elég lenne megszórni porcukorral a tetejét. Friss gyümölcsöt tehetünk még hozzá, de mi most a nemrégen elkészített cékladzsemmel ettük és mondhatom, hogy pazar élményben volt részünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése