2025. február 27., csütörtök

Csicseriborsós-káposztás ragu

 Az elmúlt időszakban főztem már néhány hasonló ételt, amit mostanában úgy szoktam hívni, hogy "mi van a hűtőben ebéd". Szerencsére pont olyan hozzávalók voltak itthon, amiből egy nagyon finom ragu lett.😄

Hozzávalók:

  • fél fej (50-60 dkg) édeskáposzta
  • 20-25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is tökéletes)
  • 3 ek olaj/kókuszolaj
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2-3 ek sűrített paradicsom
  • 1 tk só
  • 0,5 tk bors
  • 2-3 ek szójaszósz

A vöröshagymát félkarikákra vágtam és a zsiradékon elkezdtem párolni. Amikor megpuhult, hozzátettem az apróra vágott/préselt fokhagymát és az összevágott kaliforniai paprikát. A káposztákat nagyobb kockákra vágtam és beletettem a ragu-kezdeménybe. Sóztam, borsoztam és kb 2,5 dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal felöntöttem, majd fedővel lefedve megpároltam. Amikor már nagyjából megpuhult (kb 15-20 perc alatt) belekevertem a megfőtt csicseriborsót. (Ha konzervet használunk, akkor leöntjük a levét és esetleg átmossuk - én nem szoktam.) Szójaszósszal ízesítettem és rottyantottam rajta egyet. A paradicsomos lé ezalatt harmadára elfőtt és besűrűsödött.


Most bulgurt főztem hozzá, mert nagyon szeretem, de persze akár rizzsel, esetleg tésztával is tökéletes. A bulgurt kevés olajon néhány percig meg szoktam pirítani, sózom és 2x mennyiségű vizzel felöntöm. Ahogy felforr, visszaveszem a hőfokot egészen alacsonyra és fedő alatt 10 percig hagyom puhulni.
Gyors, egyszerű és nagyon finom ebédünk volt.😍




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése