Az elmúlt időszakban főztem már néhány hasonló ételt, amit mostanában úgy szoktam hívni, hogy "mi van a hűtőben ebéd". Szerencsére pont olyan hozzávalók voltak itthon, amiből egy nagyon finom ragu lett.😄
Hozzávalók:
- fél fej (50-60 dkg) édeskáposzta
- 20-25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is tökéletes)
- 3 ek olaj/kókuszolaj
- 1 db nagy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2-3 ek sűrített paradicsom
- 1 tk só
- 0,5 tk bors
- 2-3 ek szójaszósz
A vöröshagymát félkarikákra vágtam és a zsiradékon elkezdtem párolni. Amikor megpuhult, hozzátettem az apróra vágott/préselt fokhagymát és az összevágott kaliforniai paprikát. A káposztákat nagyobb kockákra vágtam és beletettem a ragu-kezdeménybe. Sóztam, borsoztam és kb 2,5 dl vízzel elkevert sűrített paradicsommal felöntöttem, majd fedővel lefedve megpároltam. Amikor már nagyjából megpuhult (kb 15-20 perc alatt) belekevertem a megfőtt csicseriborsót. (Ha konzervet használunk, akkor leöntjük a levét és esetleg átmossuk - én nem szoktam.) Szójaszósszal ízesítettem és rottyantottam rajta egyet. A paradicsomos lé ezalatt harmadára elfőtt és besűrűsödött.
Gyors, egyszerű és nagyon finom ebédünk volt.😍
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése