A tavaszi piros retket mindig nagyon szerettük, jégcsap retket is szoktam venni és a sörretek lágy íze is a kedvencünk. De a fekete retek nem került be a mindennapi vásárlásaink közé. Eddig. Elrettentésül hallottam róla, hogy nagyon büdös - ez nagyjából igaz is. Viszont mellette szól, hogy tele van vitaminnal és ásványokkal, az epekő kialakulásának megelőzésére és a máj tisztítására már több ezer éve használják. Azt kevesen írták, hogy kifejezetten finom. Pedig az.
Ez aránylag kis adag volt - számítva arra, hogyha esetleg nem ízlik. De szerencsére jól vizsgázott: pillanatok alatt elfogyott.
Felöntöttem a salátalével és lezárt csavaros üvegekben a hűtőbe tettem.
A régi mondás szerint (reggel méreg, délben étek, este orvosság) a "helyes" fogyasztása az lenne, hogy leginkább este és legkevésbé reggel együk, de ez nálunk nem jön be és rendszeresen ettük a reggeli részeként. Jelentem, egyáltalán nem mérgezett meg minket.😃😌
Még több verziót is szeretnék kipróbálni, úgyhogy folytatás következik. 😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése