Néhány éve már nagyon szeretjük a batátát - igyekszem változatosan elkészíteni, de legnagyobb kedvencünk a sűlt édesburgonya volt. Eddig. Ez a vegetáriánus töltött verzió viszont tényleg nagyon finom, úgyhogy versenyben van az első helyért.
Kétfelé vágtam a burgonyákat és egy kiskanállal kikanalaztam a közepét.
Most a tegnapi tojásos fetakrém maradékát (kb a fél adag) használtam fel a töltelékhez. A megsűlt és kiszedett középrészeket összenyomtam (azt akartam írni, hogy törtem villával, de olyan puha volt, hogy inkább krémes volt) és összekevertem a fetakrémmel, majd visszakanalaztam a kivájt batátákba. Forró sütőben 180 fokon sütöttem 20 percig - a fele időnél megszórtam reszelt sajttal, ami akár el is hagyható, de nem érdemes.
Sok-sok friss salátával tálaltam. Pillanatok alatt elfogyott. 😍
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése