Szoktam venni a salátákhoz fetasajtot (vagy krémfehéret, attól függ, éppen melyik a kedvezőbb), de néha inkább reggelihez való krémet készítek belőle. Ez a mostani egy picit turbósabb változat, de nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg fetasajt/krémfehérsajt
- 10 dkg tejszines (tömlős) sajt
- 2 db kemény tojás
- 1 db kápia paprika
- 1 db kisebb lilahagyma
- majoranna
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- cayenne bors
- esetleg pici só
- esetleg 1 ek joghurt vagy tejföl, ha lágyabban szeretnénk
A fetáról leöntöttem a levét, hozzátettem a keménytojásokat és villával összetörtem. A kápiapaprikát és a lilahagymát apróra vágtam, a fokhagymákat áttörtem és az összes hozzávalót alaposan összekevertem. Én most sót nem tettem bele, mert a feta szerintem elég sós volt.
Mivel ez egy elég tömény krém, lehet egy kis joghurttal vagy tejföllel lazítani. Vagy jóval vékonyabban kenjük a kenyérre, mint az szokásos! 😃
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése