Ismét itt van az ősz, ismét itt van a sütőtök szezon.
Ha visszagondolok, hogy gyerekkoromban a Mama hányszor próbált rábeszélni, hogy egyek én is sűlt tököt és én mennyire nem szerettem! Lehet, hogy én változtam, lehet, hogy a tökök lettek finomabbak, de most nem kellene már győzködnie. 😍
Ez az egyszerű és gyors desszert azoknak is ízlik majd, akik még nem tartoznak a sütőtök-kedvelők táborába!
Hozzávalók:
- 30 dkg sűlt sütőtök (héj nélkül)
- 30 dkg darált keksz
- 4 dkg porcukor (attól függ, milyen édes a tök)
- 1 ek sárgabarack lekvár
- 1 ek kakaó
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj
- 2-3 ek kókuszreszelék a hempergetéshez
A megsűlt tököt egy kanállal kiszedem a héjából és egy villával alaposan összetöröm. Hozzákeverem a darált kekszet és a cukrot, majd elfelezem.
Az egyik feléhez teszek 1 ek sárgabarack lekvárt és 1 ek kakaót. Összekeverem, kis golyókat formázok belőle és kókuszreszelékben meghempergetem őket.
A tészta másik feléből is kis golyócskákat csinálok. Az étcsokoládét felolvasztom, elkeverek benne 1 ek olajat. A golyócskákat megforgatom a felolvadt csokiban (egy villára teszem a golyót, úgy merítem bele a csokiba), majd sütőpapírra teszem száradni és mehetnek a hűtőbe.
Amint megszilárdul a csoki azonnal fogyasztható (illetve a kókuszba hempergetettet rögtön meg is kóstolhatjuk 😉) és megversenyeztethetjük, hogy melyik verzió ízlik jobban. Nálam egyelőre döntetlen az állás. 😂
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése