Amióta megtanultam a "hamis rétestészta" készítését, azóta nem vettem bolti tésztát, viszont a múltkor a Lidlben ajándékként kaptunk egy adagot. És milyen jó, hiszen így szinte pillanatok alatt elkészült a leves utáni desszert.
- 1 adag friss rétestészta (a Lidl-esben összesen 9 lap volt)
- 10 dkg köles
- 15 dkg darált mák
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg cukor
- olaj a kenéshez
A kölest bő vízben 10 perc alatt puhára főztem, majd leszűrtem.
A mazsolát megmostam, hagytam egy kicsit ázni.
A mákot megdaráltam, hozzákevertem a kölest, a cukrot és a mazsolát.
Az első réteslapot ráfektettem egy éppen csak nedves konyharuhára és kicsit megkentem olajjal. Rátettem a második lapot, azt is megkentem olajjal és rátettem a harmadikat. (Most 3 rúd készült és nem akartam visszatenni a már felbontott réteslapokat, így felhasználtam őket. De tökéletesen elég 2 réteslapot egymásra helyezni.)
A töltelék 1/3-át eligazítottam a lap alsó felén, a konyharuha segítségével feltekertem és beletettem a tepsibe.
A három rudat kis távolságokra helyeztem el egymástól és mindegyiknek a tetejét is kicsit megkentem olajjal.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sűlt.
Mikor nagyjából kihűlt felszeleteltem és porcukorral megszórva tálaltam. Nagyon finom volt - a mákos nálunk mindig nyerő, de a tésztára sem mondhatok semmi rosszat, frissen is és kicsit később is tökéletes ropogós, jó ízű volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése