Több indok miatt választottam ezt a finom sütit most: gyorsan akartam valami finomat és mindenképp tejet akartam használni hozzá, mert most véletlenül sok volt itthon és féltem, hogy megromlik.
ÉS ami szintén fontos szempont volt: ki akartam próbálni az új mérő-készletet, amit a Petitől kaptam. 💜
Néhány évvel ezelőtt már felkerült a clafoutis a blogra, ez most még annál is gyorsabb és egyszerűbb recept, ami tényleg szinte hihetetlen.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 bögre cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1,5 bögre liszt
- 3 bögre tej
- csipet só
Ennél a receptnél tényleg érdemes a sütő bekapcsolásával kezdeni, mert mire felmelegszik, el is készül a tészta. 190 fokra melegítettem, amit 180 fokra vettem vissza, amikor belekerült a tészta.
Egy kisebb tepsit alaposan kikentem vajjal.
A tojásokat a cukrokkal alaposan kikevertem, hozzáadtam a lisztet és a sót és bögrénként hozzákevertem a tejet, majd beleöntöttem a kikent a tepsibe és már mehetett is sütőbe.
Mint jól látszik, ez egy egyben, tepsiben megsütött palacsinta - amiből rezgős, puding-szerű finomság lett.
Kb 40 perc alatt elkészült. Néhány percet érdemes várni vele, amíg egy picit kihűl, de még langyosan, lekvárral a legfinomabb.
A maradékot hidegen ettük a lekvárt melegítve meg - úgy is csodás volt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése