Csodálatos dolog, hogy manapság bármikor hozzájuthatunk sorbanállás nélkül a banánhoz. Amikor gyerekkorunkban Karácsony előtt nagy küzdelmek árán hoztak haza a szüleink néhány íztelen, éretlen, zöld banánt az igazán nagy öröm volt minden családnál - soha nem tudtuk kivárni, hogy megérjenek, hanem boldogan befaltuk még éretlenül. 😂 Életemben nem gondoltam volna, hogy a mondás: "A banánt is meglehet unni" valaha is közelíthet a valósághoz - végülis most sem untuk meg, de bárki képes elmenni a kipakolt banánhegyek mellett anélkül, hogy akár a szeme rebbenne. Most viszont megláttuk, ránk mosolygott, így hoztunk haza néhány szép darabot, aminek egy részéből ez az isteni piskótatekercs készült.
A piskótához 3 db tojásból sütöttem egy egyszerű olajos piskótát. A tojásokhoz hozzákevertem 15 dkg cukrot, 1,5 dl tejet, 0,5 dl olajat, beleszitáltam az 1 sütőporral elkevert 20 dkg lisztet és összekevertem. A tésztát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítottam, 170 fokon kb 15 perc alatt készresütöttem, majd a sütőpapírral együtt feltekertem és hagytam kihűlni.
A krém hozzávalói:
- 2 db étcsokoládés pudingpor (főzős)
- 6 ek cukor
- 7 dl tej
- 25 dkg vaj/margarin
- 20 dkg cukor
- 3 db nagyobb banán
A kihűlt piskótát kitekertem, bekentem a csokis krém 2/3 részével, az elejéhez eligazgattam a 3 db banán egyenes részeit, majd óvatosan feltekertem és a maradék csokis krémmel bekentem a tészta tetejét. Néhány órára betettem a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése