Nagyon szeretjük a különböző rakott ételeket és ezek közül a rakott krumpli sem kivétel. A mostani változat hús nélkül készült, de nem kell megijedni, mert így is nagyon-nagyon finom!
Hozzávalók:
- 10 db (kb 1,5 kg) krumpli - nem szoktam mérni a mennyiséget és nagyjából egyforma méretű darabokat érdemes választani, hogy egyszerre főljön meg mindegyik
- 6-7 db tojás
- 50-60 dkg savanyú káposzta
- 3-4 dkg kókuszolaj
- 1 ek olaj
- 20 dkg füstölt tofu
- só
- bors
- tejföl
Amikor elkészültek mindent megpucoltam és vékonyra szeleteltem a füstölt tofut.
A tepsi alját megkentem az olajjal és elkezdtem rétegezni a hozzávalókat: egy réteg (5 darab) főtt burgonya szeletelve és sózva. Erre jöttek a szeletelt kemény tojások (ezt is sóztam, kicsit borsoztam), majd következett a dinsztelt savanyú káposzta. Jöhetett a tejföl - ízlés szerint. Mi nagyon szeretjük, így nem sajnáltam! Kiraktam a szeletelt tofuval és a tetejére ismét a krumpli került. Az egész megkoronázásaként a tetejére ismét tejfölt kentem, majd mehetett a forró sütőbe, amíg szép pirosra sűlt.
Egyáltalán nem mutatós, de gyors, egyszerű és nagyon finom. Természetesen még a tányéron is tejföllel kínálom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése