2018. június 28., csütörtök

Myrafälle és Steinwandklamm

Már tavaly kinéztem ezt a csodás helyet Ausztriában, de arra tartogattam a kirándulást, amikor a Peti is itthon lesz. És persze alkalmas lesz az idő.
Most éppen hazalátogatott a "gyerek" egy hétre és szerencsénkre - igaz kicsit nehezen, de - találtunk olyan napot, ami alkalmas volt a vízesések és a szurdok bebarangolására.


Tőlünk nagyjából másfél órás autó úttal jutottunk el Muggendorfba, (Wiener Neustadt-tól kb 20 km), ami már maga csodálatos kis falu.



Itt kényelmesen leparkoltunk (ingyen) és a Myra patak mentén elindultunk felfelé a rengeteg lépcsőn és hídon keresztül, ámuldozva, hogy milyen gyönyörű a vízesés és milliószám készítve a képeket. Ez a kiépített rész fejenként 5 Euróba került, de mi a szurdokba is el akartunk menni, így kombinált jegyet vettünk (8 Eur).





A lépcsősor tetején van a kiépített gát és a patak felduzzasztva egy kis tóvá. 


Akár maradhattunk volna itt is:vendégfogadó, szépen kialakított pihenőhely, gyerekeknek játszótér várta a kifáradt vendégeket.
Mi folytattuk utunkat a kb 45 perces távolságra levő szurdokhoz. Volt közben sok felfelé kapaszkodás és leereszkedés, csodálatos erdei út és táj.






Közelről megszemléltünk egy meteoritot is - ha őszinte akarok lenni én semmi különbséget nem láttam közte és a környező kövek között.



A szurdok elképesztően klassz volt: romantikus és kicsit félelmetes. Amilyennek egy szurdoknak lennie kell. Itt is volt sok lépcső, annak ellenére, hogy mi MOST a könnyebb utat választottuk: nagyjából a felénél mehettünk volna a létrás, barlangos, veszélyesebb úton is, de kíváncsiak voltunk az egyszerűbb szakaszra is.😁
Nagyon szép volt, nem bántuk meg. És persze a barlang sem maradt ki, mert a visszafelé vezető út olyan barlangon vezetett keresztül, ahova zseblámpa is kellett, mert semmit sem lehetett látni.










Csodálatos élmény volt, felejthetetlen kirándulás. És persze az idő rövidsége miatt egy csomó túraútvonalról le kellett mondanunk, amit még szívesen bejártunk volna. Biztos vagyok benne, hogy még többször fogunk ezen a környéken elfáradni!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése