2017. január 10., kedd

Zimankós évkezdet


Húú, csak most látom, hogy megint milyen régen jártam erre!! Pedig sokszor eszemben volt, hogy jövök valami finomsággal vagy eseménnyel, de aztán annyi volt a tennivaló az ünnepek előtt, alatt és után, hogy a blog mindig elmaradt.
Az ünnepekre leginkább a szokásos ételeket, sütiket készítettem: ami különleges és újdonság, azzal viszont majd külön posztban jövök, mert megérdemli ☺

Az új évben ismét nekikezdtünk a testmozgásnak - részben a konditeremben, ahova újra elkezdtünk járni, részben a természetben, elsősorban hólapátolás által.
Az év első hetében a hideg mellé a szokásos tomboló szél érkezett, ami ellen szinte képtelenség védekezni. A néhány napos szélcsendben csodálatos zúzmarás világ vett körül minket, olyan, volt, mint a mesében. 


Aztán eltűntek a jégcsipkék, maradt a folyamatos hideg, éjszaka -13 fok. A Cicero éjszakára bekerült a garázsba, ahol nincs olyan hideg, mint a faházban, és nem mellesleg így van elég ideje levadászni az esetleg még bent lévő egereket. A Buddy változatlanul az ajtó előtt alszik - ezt választotta magának a háza helyett, így igyekszünk itt kialakítani neki egy kis melegebb fészket régi kabátokból, rossz hálózsákból.

Vasárnap csodálatos téli világra ébredtünk, mindent hó borított, aminek a vastagsága a délelőtt folyamán még nőtt is egy kicsit. Aztán kisütött a nap és boldogan mentünk ki a kertbe eltakarítani az utakról a havat.



Könnyű dolgunk volt, hiszen két segítségünk is akadt: Cicero szaladgált a hóban és a hólapátról legördülő golyócskákkal játszott. Buddy pedig beállt a lábam elé, hogy őt simogassam, ne a lapátolással legyek elfoglalva - de egy szülinaposnak mindent szabad! Boldog 3. születésnapot, Buddy!!


Amikor kicsit elfáradtak csak  a távolból felügyelték, hogy minden rendben halad-e.


A kert csodálatos volt, nem győztem fényképezni ☺


Délután pedig jöhetett a megérdemelt pihenés:


Hihetetlen, hogy már ilyen nagy, de tényleg! Lemértem és már 4,2 kg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése