Mint már írtam, idén sajnos nem termett olyan sok cseresznyénk, mint tavaly, így a cseresznyelekvár-főzés egyelőre elmaradt. Azért nyersen annyit ettünk, hogy duplájára puffadt a hasunk :-). Sütit is sütöttem, a szokásos pitéken kívül most ezt a nagyon finom és egyszerű édességet készítettem el - lehetne meggyel is, vagy esetleg valamilyen más gyümölccsel, de a cseresznyével nagyon finom volt.
Hozzávalók:
- 1 kg tehéntúró
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg búzadara
- 50 dkg magozott cseresznye
Elkészítés:
- A túrót kikeverem a tojások sárgájával, a cukorral, csipetnyi sóval és a puha vajjal, majd belekeverem a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a búzadarát.
- Hozzáadom a kimagozott cseresznyét.
- A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán a masszához keverem, ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
- A 26 cm-es tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral ( vagy kikenem vajjal), a masszát belesimítom és előmelegített sütőben 200 C-on tűpróbáig, szép pirosra sütöm.
Nézegettem a képeket, és találtam kettőt, amin a Buddy éppen a kerticsapról iszik - a különbség csak a kettő közt eltelt 1,5 hónapban van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése