2014. június 24., kedd

Túrós cseresznyés

Mint már írtam, idén sajnos nem termett olyan sok cseresznyénk, mint tavaly, így a cseresznyelekvár-főzés egyelőre elmaradt. Azért nyersen annyit ettünk, hogy duplájára puffadt a hasunk :-). Sütit is sütöttem, a szokásos pitéken kívül most ezt a nagyon finom és egyszerű édességet készítettem el - lehetne meggyel is, vagy esetleg valamilyen más gyümölccsel, de a cseresznyével nagyon finom volt.


Hozzávalók:

  • 1 kg tehéntúró
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg búzadara
  • 50 dkg magozott cseresznye


Elkészítés:

  • A túrót kikeverem a tojások sárgájával, a cukorral, csipetnyi sóval és a puha vajjal, majd belekeverem a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a búzadarát.
  • Hozzáadom a kimagozott cseresznyét.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verem és lazán a masszához keverem, ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
  • A 26 cm-es tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral ( vagy kikenem vajjal), a masszát belesimítom és előmelegített sütőben 200 C-on tűpróbáig, szép pirosra sütöm.


Nézegettem a képeket, és találtam kettőt, amin a Buddy éppen a kerticsapról iszik - a különbség csak a kettő közt eltelt 1,5 hónapban van. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése