2013. október 16., szerda

Csodás ősz és betakarítás

Mostanában olyan csodálatosan szép idő van, hogy igyekszünk minden percét kiélvezni és minél több időt tölteni a szabadban. Néhány nappal ezelőtt - habár éppen nem volt napsütés, de kellemes volt az idő - elmentünk és "meglátogattuk" a bivalyokat. Örültünk, hogy kint voltak, és ahogy megálltunk fényképezni, legalább olyan érdeklődést mutattak felénk, mint mi feléjük. Először csak messziről néztek meg minket, aztán egészen közel jöttek, és beálltak a csoportképhez.

Itthon, a ház körül, a kertben is olyan gyönyörű minden, hogy legszívesebben percenként kattogtatnám a fényképezőgépet, de aztán hiába szép a fotó, mégis úgy érzem, hogy meg sem közelíti a valóságot ! Az egyik kedvencünk az aranyló páfrányfa a konyhaablak előtt, mellette a vörös pompába öltözött japán juhar.


A hársfa szinte bevilágít a nappali, az emeleti ablakban ablakdíszként gyönyörködtet, de kintről nézve is csodálatos.

Szóval gyönyörű a kert, hogy ne csak a szavaim álljanak itt, néhány bizonyíték:



Persze a kastély parkját sem szoktuk elhanyagolni, a hársfasoron végigmenni igazán pazar !

A sok kirándulás mellett, azért szoktunk dolgozni is :-). Tegnap felszedtük a répát, gyökeret, karalábét, utána a Pisti szépen elrendezte a földet. Valamint leszedtük a négy körtefáról a termést és szépen elhelyeztük őket a polcokon - szép volt a fán is, de nagyon helyes, ahogy sorakoznak :

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése